Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
OPEL ZAFIRAÁr: 1.449.000 Ft -
AUDI A4 AVANT 2.0 TDI DESIGN SÁr: 7.997.000 Ft -
BMW 225XE ADVANTAGE AUT. MAÁr: 9.395.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 820.000 Ft -
NISSAN JUKE 1.0 DIG-T N-CONNECTAÁr: 7.997.000 Ft -
VOLKSWAGEN ARTEON 2.0 TDI SCR BASISÁr: 8.397.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 539.000 Ft -
VOLKSWAGEN ARTEON 2.0 TDI SCR ELEGAÁr: 8.347.000 Ft -
VOLKSWAGEN TIGUAN 1.5 TSI ACT COMFORÁr: 9.797.000 Ft -
MAZDA MX-5 2.0i SKYACTIVE-G184Ár: 9.697.000 Ft -
CITROEN XSARA PICASSOÁr: 849.000 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 599.000 Ft